Забраниха готвеното за събота протестно автошествие в Смолян, против високите цени на горивата. Това става ясно от изявление на организаторите на протеста, които планираха в събота от 15:00 ч. да се съберат на кръстовището за Пампорово-Стойките и Смолян, след което да преминат в колона през целият град, информмира Дарик.

Съобщението за забраната предизвика вълна от недоволство от страна на потребителите в социалните мрежи, където бе разпространено част от писмото на кмета на община Смолян Николай Мелемов, от която ставаше ясно за забраната. Недоволството бе изцяло срещу градоначалника, като в последствие стана ясно, че отговорът му към организаторите е въз основа на забраната, която идва от шефа на Областното пътно управление в Смолян. От там са отказали планираното автошествие да премине през улици на града, които част от републиканската пътна мрежа. Поради тази причина Мелемов е предложил, ново място за провеждане на протеста.

„С писмо до община Смолян от 14 ноември т.г., Областно пътно управление-Смолян не дава съгласие за изразяване на граждански протест в обхвата на републиканския път ІІІ-86 Смолян-Стойките, в чертите на град Смолян, защото се застрашава безопасността на движението и може да доведе до пострадали участници в движението, пътнотранспортни произшествия и спиране на движението”, се посочва в писмото на Мелемов до организаторите на протеста.

На този етап организаторите не са се отказали от протеста, като най-вероятно той ще се състои в събота от 15.00 ч. , в района на Нов център в Смолян пред сградите на общинската и областната администрации. Автошествието ще бъде отменено. 

Очаква се днес на обявената късно снощи пресконференция от екип на Николай Мелемов темата с протеста да е една от основните.