Берое U15 се наложи с 6:0 над Национал в мач от 11-я кръг на Елитната група до 15 години.

Още в първите минути положения за домакините създадоха триото в атака Красимир Тодоров, Метин Халил и Йордан Желев. Първото попадение падна след десетина минути игра. Красимир Тодоров бе отлично изведен от Станислав Петков и с навлизането си в наказателното поле пусна хитър пас към връхлитащия Метин Халил, който откри резултата.Положенията пред вратата на гостите зачестиха и в средата на полувремето след пряк свободен удар на Йордан Желев, Димитър Иванов се оказа най-бърз в наказателното поле и удвои преднината на домакините.До почивката защитата на Берое трябваше да се справя само с една опасност пред своята врата, но дуото Ибрям Хабил и Теодор Георгиев не позволиха да се стигне до удар в очертанията на вратата.

През втората част превъзходството на старозагорци бе още по-голямо.При подновяването на играта Димитър Иванов отлично изведе Красимир Тодоров, който сам срещу вратаря не сбърка и покачи на 3:0. Същият голмайстор се разписа и за 4:0 след асистенция на Йордан Желев - този път гола бе с глава.Димитър Иванов удвои головете си в мача, като отново бе най-съобразителен в наказателното поле, засичайки остро центриране на Пламен Бояджиев. Крайното 6:0 оформи направилия много силен мач Йордан Желев, който вкара след страхотно изпълнен пряк свободен удар.

 
"Отлично представяне на момчетата. Отново отвърнаха подобаващо след загубата миналата седмица от Левски. Качеството на отделните играчи в състава ни е на много високо ниво и е радостно, че имаме такива единици в отбора. Но днешната победа е плод на отличната организация в играта ни, отборните действия и индивидуалните качества на всеки един, който бе на терена.Отбора на Национал е една от приятните изненади в Елитната ни група. Работата на колегите там е очевидна и от силното им представяне в първенството. Нека резултата не заблуждава, защото срещу нас имахме добър съперник.Гордея се с момчетата си и с тяхното себераздаване и отношение всеки ден както на терена, така и извън него", заяви след мача наставникът на Берое U15 Радостин Александров. 

С победата Берое U15 се завърна в топ 3 в първенството. В неделя отбора гостува на Лудогорец в Разград.