"Категорично се разграничавам от действията на Велик Гогов. Аз като председател на ВМРО заявявам, че не участваме в протестите против правителството". Това заяви вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов. Повод за неговите думи са протестите в Петрич и затварянето на ГКПП "Кулата". Както стана ясно въпросното лице Велик Готов е бил сред организаторите на 5-часовата блокада на ГКПП "Кулата" в неделя.  

На въпрос дали ще изключи от редиците на ВМРО Гогов, Карачанов заяви, че ще се проведат разговори с организацията и Велик Готов ще бъде предупреден, че ако прояви още веднъж подобна самоинициатива, ще бъде изключен от организацията. 

По повод Туфчо Сандъкчиев, министърът на отбраната заяви, че въпросният човек е от редиците на СДС и дори често напада ВМРО в социалните мрежи. 

Стоян Божинов, който е общински съветник от партията пък, не е присъствал на протеста, тъй като по това време е бил чужбина. 

"Ако исках партията ми да участва в какъвто и да е протест, аз щях да изляза най-отпред. Затова категорично казвам, че ВМРО няма нищо общо. Гогов е шеф на агитката на "Левски" и дори е казал, че като такъв е отишъл", заяви вицепремиерът. Той допълни, че Гогов веднъж вече е напускал партията през 2009 година, но преди три години отново е решил да се върне като член.