Еуфорията около кралската сватба на принц Хари и бившата холивудска актриса Меган Маркъл сякаш още не е отминала. Грандиозното събитие, което се състоя на 19 май в Лондон, още е в епицентъра на светските събития.
 
Всеки малък детайли и всяка случка и до ден днешен се следят под лупа и разнищват.

Именно заради това едва сега падна голяма тайна, която е свързана не само със сватбата на принца и актрисата, но и с кралица Елизабет II.

Оказа се, че в основата на скандала са претенциите на Меган, диаманти и Русия.


 

Оказа се, че малко преди грандиозното събитие кралицата на Великобритания Елизабет II се е скапала с внука си, защото тогава на булката на принц Хари Мегън Маркел не е било позволено да сложи избраната от нея тиара. 

Проблемът се коренил в това, че произходът на скъпоценните камъни най-вероятно е бил съмнителен. Оказало се, че в Бъкингамския дворец не са могли да разберат къде точно е създадена тази диадема, а дори се предполагало, че не е изключено бижутата да са били първоначално донесени от Русия.

Именно затова Меган не сложила смарагдовата диадема, която първоначално сама била избрала.

След като научи, че в сватбения ден избраницата му няма да може да носи смарагдовата тиара, която е избрала, принц Хари „се разгневи”. 



„Меган ще получи всичко, което иска”, отсякъл принц Хари пред персонала в Бъкингамския дворец, след което Елизабет II се намеси в спора. „Мегън не може да получи всичко, което иска. Тя ще носи тиара, който лично аз й давам”, контрирала го обаче кралицата.

Освен това Елизабет II изразила съмнението си, че не било редно Меган да бъде с булчински воал. Причината била, че бившата американска актриса вече е била женена, а преди сватбата й с принц Хари статутът й бил „разведена”.


 

И все пак в сватбения й ден Меган беше платинена тиара с диаманти, която е принадлежала на кралица Мария – тиара, която е била избрана лично от кралицата й от персоналната й колекция бижута.

„Бях много щастлива, че съм с тази тиара. Струва ми се, че е перфектна, защото е много проста”, призна малко след сватбата Меган. / jenata.blitz.bg