Подлезът на ул. "Гладстон" ще бъде затворен през цялата зима, а движението ще бъде пуснато най-рано през март, предупредиха вчера от Община Пловдив.

В администрацията очакваха ремонтът да приключи до края на декември, но се оказа, че трябва да бъдат сменени цели пана. Тези дейности не са включени в техническия проект и в договора за обществената поръчка с фирма "Драгиев и ко".

Строителите са открили дефектите, след като са разкрили паната, с които е облицован подлезът. Допълнителната работа ще забави ремонта, а хората ще продължават и през зимните месеци да висят в задръствания, обикаляйки по алтернативните трасета, пише "Марица".

Движението по бул. "Цар Борис III Обединител" между Сточна гара и хотел "Тримонциум" ще бъде пуснато до месец, предполагат от Общината. В момента е затворено западното платно, а колите се разминават в двете посоки по източното, което води до ежедневни тапи.

На булеварда се сменя плочата, която представлява горната част на подлеза. В края на декември обаче същият участък ще бъде пак затворен, този път за 20 дни - заради церемонията по отриването на Европейска столица на културата.