"Скъпи мамо и тате... Дарина вече понесе своето наказание…". Писмо със сходен текст пише до родителите си Викторио Александров – на 26, служител в частна охранителна фирма, с чисто съдебно минало. Прави го преди дни. По всяка вероятност, малко след като се разделя с жената, с която живее на семейни начала – Дарина Министерска, информира bTV.

"В 18:31 ч. сме получили сигнал… 23-годишно момиче е починало  от огнестрелни рани… Издирваме бившия й приятел, с когото са живели на семейни начала, детенце на 1 годинка, което най-вероятно е с него", съобщи в нощта на убийството директорът на СДВР Ивайло Иванов.

„Родителите първоначално се опитват да осъществят обичайната си комуникация с дъщеря си, която обаче не се реализира. Тя не вдига телефона за определен период от време. Отива на място майката, която чува звука на телефона на дъщеря си отвън, пред вратата. Бащата предприема действия, собственоръчно разбива вратата, вижда какво се е случило и моментално подават сигнал с майката към 112”, съобщи Валери Кофетаров от СДВР.

„Детенцето така е било грабнато, че едната му терлъчка беше под дивана, а другата в… просто не мога да ви опиша какво беше горе. Намерихме униформа – негова, от СОТ, която най-вероятно с претекст е дошъл да си вземе и тя му е отворила. С претекст да иска да си види детето, но той е дошъл просто да я убие", каза Валерия Филкова, приятелка на семейството на Дарина.

Часът е 13:06 – Бяга по стълбите с детето. Това показва запис от видеокамерата във кооперацията.
“Имам намерение да замина извън страната…", пише в писмото му.
"Насочва се към Северния парк, където в кофа за боклук се отървава от мобилния си телефон. Отива на автобусна спирка, където взима автобус 26, който ходи до Нови Искър. Слиза на спирка Курило, в близост има пицария", разказа Валери Кофетаров.

16 ч. – 17 ч. – В заведението
„Вътре сяда с детенцето. Поръчва си супа, бира, с която супа храни детенцето и филия хляб. За себе си след това поръчва и втора бира. На въпрос на сервитьорката, тя научава хипотеза от него, че живее в столицата, но са дошли на гости в Нови Искър.
В общи линии престоят му в пицарията е един час, съобщава, че жена му ще плати сметката. Излиза с детето навън. Не си плаща сметката в пицарията, напуска я тичешком. Започва да маха на спиращи автомобили", допълни Валери Кофетаров.

17:10 часа – Напуска заведението

17:20 ч. – Качва се при брокерката
"Почти пред колата изскочи човек с бебе на ръце и ми маха за стоп. Аз, като видях бебенцето, не можах да не спра. Спрях, качих го. Попитах го за къде е. "До София съм, няма значение къде". И тръгнахме на път. Сподели, че имало скандал в семейството, че със съпругата си са се скарали, че той бил виновен, защото бил попрекалил с алкохола. Тя го оставила с детенцето и взела колата. Това, което аз му казах, че децата никога не бива да бъдат жертви на проблемите на родителите и че не трябва да бъдат потърпевши. Каза на детенцето – "Спокойно тати, утре ще си се приберем при мама или още днес". 

19:10 ч. – Слиза от колата на брокерката; кв. "Хаджи Димитър"
Викторио се качва в такси.
"Усетих удар по тила и зареди пистолета. Вика – „Ако искаш да живееш, слушай какво ти казвам”. Карай ме, вика, на най-високия мост, да скочим от моста, да се самоубием. „Аз не искам да навредим на детето”, това през цялото време говореше и го гушкаше. Повтаряше: "Тати много те обича!". Детето плачеше истерично. Като го питах детето какво ще го правиш, къде ще скачаш? Аз какво да го правя това дете? Той вика „Аз ще ти го оставя на тебе, ти ще го оставиш в най-близкото районно.“ Викам „Как ще ми го оставиш, аз не мога да се занимавам с дете.“ И той вика „Добре, тогава на Богоров ще ни оставиш заедно", разказа таксиметровият шофьор.

21 ч. – Слиза от таксито край Долни Богров
"Ако се опитат да ни разделят – ще умра с дъщеря си", пише в писмото му.
22:30 часа
„На мероприятията, които са организирани по претърсване на местността, при насочване на вниманието на колегите нататък и тяхното намерение, явно да го претърсят, чуват двата изстрела, огнестрелни. След, което Викторио сам излиза от постройката с детето в ръка. Съприкосновение не е имало между него и полицаите. Оръжието го е оставил на мястото», обясни валери Кофетаров от СДВР.

Викторио и дъщеря му бяха откарани в "Пирогов". Никол издъхна няколко часа по-късно.

Версията на Викторио е, че няма спомен за убийството. Твърди, че Дарина не се грижела за едногодишното им дете им и че дори го малтретирала.

След като слязъл от таксито край Долни Богров, Викторио твърди, че заспал. Не помнел да е убивал и Никол.
„Видях светлина, чух крясъци. Нямам спомен какво стана. Никога не съм наранявал дъщеря си.”

"Това е афект, който е предизвикал краткотрайно разстройство на съзнанието му", твърди адвокатът на Викторио Александров Елисавета Иванова.

„Имаше след случая няколко разговора с него. Непосредствено след като отне живота на дъщеря си, се държа доста неадекватно. Впоследствие на това издигна една защитна теза, че не помни нищо. Не зная. Просто човек първо как би извършил нещо подобно. Не знам как се живее с такова нещо”, съобщи Валери Кофетаров – СДВР.

"Делото още не е завършило така, че нямам какво да кажа. Има много неща за уточняване", каза майката на Викторио Лидия Александрова.