„Имам контрапредложение към „Бизнесът за Пловдив” – нека да имаме такива заплати, че хората да могат си позволят пътуване в градския транспорт на Пловдив, което е най-евтиното  в града”, заяви кметът Иван Тотев по повод предложението на сдружението за безплатен градски транспорт, пише trafficnews.bg.

Градоначалникът каза, че е бил изненадан от предложението и най-вече от начина, по който е било написано – несериозно и некомпетентно.

 „Ако идва това предложение идва от БСП бих го приел по-сериозно, тъй като когато говорим за политики,  е нормално да има предложения, свързани с безплатни ясли, градини и транспорт. Когато обаче то влезе в Общинския съвет те са обосновани -  знае се колко пари ще струва това на бюджета, откъде ще дойдат те и т.н.. Тях ги приемем, защото са израз на дадена политика”, каза кметът.  Той обясни, че познава всички хора по отделно от въпросното сдружение и има прекрасни взаимоотношения с тях, но написано така, това предложение – нито един индивидуално няма да се гордее с него.

„Не може да сравнявам заплатите на служителките на гишетата с даването на 15 млн. лева  - толкова несериозно  е написано, с цялото ми уважение. Нека те да инициират среща с нас, за да им обясним каква е логиката на градския транспорт – кое, как, откъде се взима и се плаща”, каза кметът.

По думите на Тотев тези предложения идват много странно и винаги с някаква цел – било то за удължаване на дадена линия, безплатен градски транспорт, да се направи кръгово или да се отвори дадена улица.

„Предложенията почти винаги са свързани с някои частни интереси. Някой, който живее някъде -  идва предложение да направим кръгово, след това да се отвори улица „Младежка”  - случайно някой живее там , аз все пак ги познавам и знам кой, къде живее.Малко по-сериозно трябва да се действа. Дайте да видим как да вдигнем заплатите и доходите на хората, а не да се хвърлят такива предложения”, каза кметът.