С 33 гласа „за“, 6 „против“ и 1 въздържал се Общинският съвет реши площад „Централен“ да бъде покрит с два вида материал - гранит и бетон. Предложението на градската управа включваше три варианта, като старейшините избраха средно скъпия, пише Дарик.

До решението се стигна след половинчасов дебат. Слави Георгиев от групата на патриотите беше категоричен, той и съпартийците му няма да подкрепят нито
един от предложените три варианта, нито пък точката от дневния ред, тъй като досега трябвало да има вече завършен площад.

Той допълни,че така стои въпросът и с проектите за кино „Космос“ и художествената галерия на „Гладстон“. Според Божидар Здравков от ДСБ, който единствен гласува “въздържал се“, инженерингът, особено за такова важно решение, каквото е площадът, не е подходящ.

Той призова съветниците да гласуват за най-добрия вариант, какъвто според него са гранитните плочи. Според разчетите на фирмата-изпълнител, този начин на изпълнение - с гранит и бетонни плочки, ще оскъпи бюджета на проекта с 4,7 млн. лв.