Ботев Пловдив постигна 10-та поредна победа в Елитната до 17 години. Канарчетата разгромиха като гост тима на ЦСКА-София с 1:4 и по този начин увеличиха преднината си на върха в класирането. Срещата проследихте на Livescore в платформата GlasTV. Канарчетата откриха резултата в своя полза още в 8-мата минута, когато Венци Богданов пусна към Георги Трифонов, който отлично се освободи от защитник и сам срещу вратаря на ЦСКА-София реализира за 0:1. В 28' Георги Трифонов се пребори отлично за топката в центъра на терена, Слави Шопов и Иво Казаков останаха сами срещу вратаря, като Шопов подаде на Казаков и той на празна вкара удвои преднината на жълто-черните.  След удара на Казаков топката скъса мрежата и за минута играта бе спряна, за да се завърже мрежата!

3 минути по-късно Ботев направи преднината си класическа. Мерт Салимехмед пробва пас към Трифонов, топката спря в защитник и отново се върна в Мерт, който с топовен удар под гредата покачи на 0:3. 5 минути преди края на първото полувреме след центриране отдясно, Тома Ушагаев изпревари Баданов и прати топката във вратата намалявайки на 1:3. В 48'  Слави Шопов реализира дузпа за канарчетата, отсъдена за нарушение срещу Венци Богданов и направи резултата 1:4.

Другият преследвач на Ботев Пловдив Септември загуби у дома от Славия и така жълто-черните увеличиха преднината си на върха след този кръг на 5 точки.