Краят на света може би е по-близо отколкото си мислим и за него няма да сме отговорни ние, глобалното затопляне или ядрена зима, а идването на Деня на страшния съд. Това притеснение се появи, след като три библейски предзнаменувания се случиха в рамките на няколко месеца.

Раждането на червена юница е символ на обещанието за възстановяването на непорочността на света. За да бъде построен Третия храм в Йерусалим, именно тази червена крава трябва да бъде пренесена в жертва, а издигането му ще даде път на пристигането на новия месия.

Ала според някои теолози, раждането на юницата и започването на строежа на храма водят единствено до Апокалипсиса.

Червената крава се роди на 8-ми септември и е първата от 2000 години насам в Израел. "Щастливото" събитие бе обявено в YouTube канала на Храмовия институт, който от години се занимава с проекта за построяването на Третия храм на върха на планината Мория.

Но текстовете в Библията не свършват с възстановяването на непорочността на света. Според тях, човечеството ще се изправи пред последния Ден на страшния съд и всеки, който е вярвал в Бог и е спазвал неговите закони ще получи привилегията името му да бъде записано в "Книгата на живота". Неправедните ще изгорят в езерото от огън.

Старозаветният пророк Езекил (VI в. пр.н.е.)  пише: "Тогава ми рече: Тая вода изтича откъм източната страна, слиза към полето, и се влива в морето; и когато се излее в морето водата му ще се изцери. И всяко одушевено, с което морето изобилва, ще живее на всичките места дето би отишла тая пълна река; и там ще има твърде голямо множество риба по причина, че тая вода е дошла там и, че водите на морето са се изцерили; понеже дето отиде реката всичко ще живее". 

И това пророчество за края на света се сбъдна. В началото на октомври, риба се появи във водите на Мъртво море, което има соленост от 37%. То е 10 пъти по-солено от океана и практически в него могат да живеят само определени микроорганизми, но не и риба. Ала фотожурналистът Ноам Бедеин доказва на света, че Мъртво море не е никак мъртво. В него се е зародил живот, който обаче едва ли носи радост на свещениците, чиято кръв навярно се е смразила.

Последното доказателство, че живеем в опасни времена, идва на 31 октомври, когато змия съвсем спокойно пропълзява по Стената на плача, хвърляйки в ужас молещите се жени. Няма как и тук вярващите да не направят аналогия с древни еврейски текстове, които твърдят, че влечугото ще е предвестник на Месията.