Бившият главен касиер на "Алфа банк" Петко Митевски, който открадна 21 млн. лева от финансовата институция и на 16 май 2017 г. беше осъден на 15 години затвор, се намира в Доминикана и дори си е купил имот там. Имотът представлявал двуетажна къща, придобита на цена от около 200 000 евро, пише ПИК.

Митевски духна от България малко преди произнасянето на присъдата му. Скандалният банкер веднага беше обявен за издирване. По време на делото той беше с наложена мярка "подписка", а когато ченгетата отишли в дома му, за да го задържат и отведат в затвора се оказало, че Митевски и избягал.

Скандалната афера, заради която той беше осъден, беше наречена "Кражбата на века", припомня столичен седмичник. Тя се случва в периода 2008 г. - 11 май 2010 г. През това време Митевски работи като главен касиер в "Алфа банк" и през ръцете му ежедневно преминават умопомрачителни суми. За тези малко повече от две години той изнася 21 201 430 лв. от трезора на банката.

На финала в опит да се отърве от проблемите с правосъдието, той написал три приемо-предавателни протокола, че парите уж били дадени на инкасо на охранителна фирма. Протоколите обаче са с поредни номера, а според трансакциите те трябва да са издадени през шест месеца и това е хванато от одиторите - измамата е разкрита, а касиерът арестуван.