13 души са загиналите след масовата стрелба в нощен клуб в американския щат Калифорния. Сред тях е сержант о полицията – заместник-шериф, и самия нападател, който откри огъня, съобщава Ей Би Си 7.
 
Шерифът на окръг Вентура Ерик Бушоу обяви, че напдателят е убит вътре в бара. Загиналият полицай е Рон Хелъс – служел от 29 години в полицията, който смятал да се пенсионира догодина. Новината за смъртта му беше обявена от колегите му пред камерите със сълзи на очи.

 
От полицията казаха още, че не изключват версията за терористично нападение.
 
„Никога не съм си мислел, че ще видя нещо подобно вмоята страна като това, което се случи. Но се научих, че без значение в какво общество си, няма значение колко сигурна е твоята общност, това може да се случи навсякъде“, заяви шериф Джеф Дийн.
 
В сряда вечерта барът, намиращ се на 65 км от центъра на Лос Анджелис, е бил пълен със студенти от Калуфорнийския лутерански университет.
 
Заподозреният все още не е идентифициран. По думите на очевидци, той стрелял във всички посоки. Убит е вътре в заведението.


Стрелбата започнала, когато хората танцували подредени в линия. Танцуващите веднага налягали по пода и зад масите. Други скочили по столовете и през прозорците, за да се спасят. „Стреляше по всичко, по тонколоните, всичко“, разказва очевидка, цитирана от Си Ен Ен.

 

 
Когато полицията пристигнала, все още се чували изстрели. Агенти на ФБР също са пристигнали на място.