Най-малко 6 души са ранени при масовата стрелба в нощно заведение в окръг Вентура в щата Калифорния. Това съобщи капитан Гаро Куреджиян от местната полиция, цитиран от Ей Би Си 7. Един от пострадалите е униформен.
 
„Търсим стрелеца. Към този момент не можем да потвърдим дали е арстуван“, каза той и добави, че може да има още пострадали. По време на стрелбата в бара е имало стотици хора, по неговите думи.


 

Очевидецът Джон Хедж разказа: „Бях до предната врата и говорех с баща си. Тъкмо чух тези пукащи звуци. Пук, пук, пук. Бяха три или четири, паднах на земята. Погледнах нагоре – охранителят беше мъртъв. Не искам да кажа мъртъв, но със сигурност беше прострелян. Беше на земята. Стрелецът хвърляше димни гранати навсякъде. Видях го да сочи към касата... и продължи да стреля. Избягах през предната врата“.
 
По думите му, той чул общо 12 изстрела преди да успее да избяга. Нападателят бил с брада, носел шапка и черно яко, може би и очила.
 
„Помислих си, че е шега, когато започнаха изстрелите. Познавам хора там. Надявам се, че всички са добре. Не знам как не простреляха“, заяви той.
 
Тим Ходж, който е втори баща на Джон, разказа със сълзи на очи как тъкмо смятал да си тръгне, когато в помещението нахлул пушек. „Той изстреля първия изстрел. Знаех, че е истинско. Синът ми си помисли, че е шега, затова го дръпнах надолу и потърсих прикритие. Погледнах нагоре и той се движеше надясно. Простреля охранителя на вратата, който беше млад мъж. След това касиерката – също младо момиче. След това започна да се движи надясно. Не гледаше към нас. Тогава влезе в офиса, където са всичките пари и документи. Не каза абсолютно нищо. Просто започна да стреля“, обясни мъжът.
 
Както съобщихем, изстрелите са били чути в 23.20 ч. в сряда (местно време) в заведение в Таузънд Оукс, на 65 км от центъра на Лос Анджелис. Барът се намира на магистрала 101, която е отклонение от главния път Морпарк.
 
Появиха се и кадри от хеликоптер, прелитащ над мясото, на които се вижда как парамедици оказват първа помощ на човек в безсъзнание.   В окръг Вентура обикновено сряда е вечерта на колежаните в местните заведения.