Сестра ми обожава да експериментира в кухнята! Често забърква необикновени манджи, а после ме кани на дегустация. 

Преди дни бе на италианска вълна и ми предложи да опитам фетучини с гъбки и скариди. За мен това беше изключително нетрадиционно съчетание, но когато опитах, веднага реших, че трябва да взема рецептата. По-вкусна паста не бях опитвала през живота си. Приготвя се много лесно, а вкусът й е изключително изискан! 

Ето списъка с необходимите продукти за приготвянето на това ястие с неповторим средиземноморски вкус:

400 гр. горски гъби

200 гр. големи изчистени скариди

една глава лук

2 супени лъжици зехтин

400 мл. сметана за готвене 

200 гр. паста

2 клончета мащерка за украса 

сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне: 

Изчистете гъбите.Сложете ги в тенджера, залейте със студена вода и варете 1 час. Когато времето изтече, отместете от огъня, за да изстинат, а после ги нарежете. Скаридите сложете в кипяща подсолена вода. Оставете ги да поврат 3 минути, след което махнете тенджерата от котлона.

Нарежете лука на дребно. Излейте зехтина в тиган, изсипете лука вътре и пържете, докато не придобие златист цвят. След това прибавете сварените гъби и продължете с пърженето 15 минути, като не забравяте да разбърквате от време на време.  След това излейте сметаната и оставете да покъкри на слаб огън още 5 минути. 

Пастата сварете в подсолена вода според инструкциите на опаковката. След като се свари, внимателно я оцедете от водата. В тигана с гъбите и сметаната добавете скаридите, минута по-късно сложете и пастата. Разбъркайте добре и оставете на огъня за още една минута. Ястието е готово. Остава само да го сложите в чинии и да украсите с мащерка. 

Върху готовата паста може да настържете твърдо сирене или кашкавал, смесен със смлени в блендера орехи. Ястието върви превъзходно с чаша бяло вино! Добър апетит!  /jenata.blitz.bg