Руското посолство в София се окопава почти буквалния смисъл. Защото “потъва” зад нова бетонна ограда, безпрецедентна за софийския дипломатически пейзаж.

 

 

 

 

Още при построяването на този комплекс по времето на “развития социализъм” беше достатъчно странно, че “братушките” са се барикадирали зад внушителна ограда в столицата на колонията, която най-вдъхновено пазеше т.н. дружба със СССР до степен, че не се налагаше пряко съветско присъствие, както другаде в периферията на съветската колониална империя.

Можем само да гадаем какво налага сега “братушките” да счупят собствения си рекорд по параноя и да опашат посолството си тук с 3 метрова ограда от бетон. Пълно затъмнение ли целят или се боят от нещо, за което нямаме информация.

Предлагам някоя българска медия да се престраши да попита барикадиращата се руска дипломация в София от какво се бои. И ако може да зададе въпроса как това параноично действие се съчетава с твърдението на поредица руски посланици ( и техните колаборационисти тук), че 80 на сто от българите били русофили. И колко метра трябваше да е висока, ако Москва вярваше, че всъщност русофилите са в пъти по малко – може би 10 метра?

Ако руснаците, типично за тяхната мания за секретност, откажат да обяснят, редно е поне нашенците, пристанали на тази прищявка, да дадат някакво обяснение. Все пак това се случва на българска територия, а властниците са длъжни да отговарят на въпросите на на българския народ, а не на неговите постколониални душмани.

https://faktor.bg/bg/articles/novini/balgariya/skrivat-ruskoto-posolstvo-zad-nad-3-metrova-betonna-stena-ogradata-napomnya-za-kontslager

Share on Facebook