Всеки един отбор има нужда от сърце! В пълния с талантливи футболисти отбор на Ботев Пловдив до 19 години това сърце е Димитър Тонев. Тонката, както много го наричат, безспорно е един от най-перспективните юноши на пловдивския футбол. Той е роден на 15 октомври 2001 година в Пловдив и когато е на терена няма как да остане незабелязан. Футболът е в това момче и то е във футбола!

Сърцатият играч привлече за пореден път нашето внимание по време на осминафинала за Купата срещу Левски. Тогава плеймейкърът вкара веднъж в София и веднъж в Пловдив, което се оказа напълно достатъчно „канарчетата“ да отстранят „сините“.

Историята на Тонев започва като на повечето градски момчета. Още от ранна детска възраст той рита в детската градина, а в първи клас привлича погледите върху себе си не на кого да е, а на Стефан Стоянов. Mладокът разкривa, че не е подходил с особено голям ентусиазъм на предложението на специалиста да започне тренировки. В крайна сметка обаче, баща му го води при пожелалия го треньор и така започва приказката на Тонев с „жълто-черния“ екип. Името Стефан Стоянов неминуемо стои зад развитието на таланта и качествата на Димитър Тонев. Всъщност, Тонев е част от великолепния отбор на набор 2001, който Стоянов развива от години. Пред нас Димитър разкри основната причина, поради която играе с такова желание и страст във всеки мач. А именно - любовта му към Ботев Пловдив.

При всяка създала се възможност Тонев е на трибуните и дере гърло за любимия си тим. Така, както го направи и в студената четвъртък вечер в Стара Загора при драматичната победа с дузпи над Берое. Мечтите на Тонев, както и можете да предположите, са свързани с Ботев. Неговата скорост, повратливост и техника будят интерес и няма да е никаква изненада, ако след време видим талантът да позира с фланелката на мъжкия отбор.

Тонев мечтае и за стадин Христо Ботев. Точно както на всеки жълто-черен фен. Пред нас той разкри, че с „Колежа“ са свързани прекрасни мигове от детството му, както и победите над Левски, и градския съперник Локомотив. Тонев не пропусна да отбележи и бургаските евровечери на „канарчетата“. Като най-ярък спомен той отбеляза мача с Щутгарт, завършил 1:1 пред пълните трибуни на ст. „Лазур“.

Е, Ботев U19 има своето „жълто-черно“ сърце, което бие в ритъма на любовта към „канарчетата“. Дали това сърце ще затупти и в представителния отбор? За нас отговорът на този въпрос има само 1 отговор - Да! Защо ли? Защото такива играчи, носят духа на отбора, който ги е създал, отборът, който обичат! Тонев е от типа футболисти, които ще носят с гордост и отговорност емблемата на Ботев Пловдив, така както го прави в юношеските формации.