Ботев победи Добруджа с 4:1 в среща от междинния 10-ти кръг на Елитната група до 15 години. Двубоят се игра на изкуствения терен на базата в Коматево.

"Канарчетата" започнаха мача с гол от съблекалнята. Още във 2' Никола Гелин се възползва от нереазбирателство между отбраната и стража на гостите и реализира - 1:0. В 9'  "жълто-черните" можеха да удвоят чрез Асен Митков, който се озова сам срещу вратаря на добричани Стойчев, но прехвърлящият му мина далеч встрани от рамката. Все пак 21' второто попадение за Ботев бе факт. Митков изведе Гелин на стрелкова позиция в наказателното поле и десетката не сгреши, стреляйки по диагонала с левия крак - 2:0. В 28' резултатът придоби класическо изражение. Плодивчани получиха правото да изпълнят пряк свободен удар. С изпълнението се нагърби Никола Илиев, който с прецизен удар с десния крак прати топката в мрежата за 3:0.

След паузата Добруджа стартира с по-силни минути, но гостите така и не успяха да се възползват от това. В 51' Ботев бяха близо до четвърти гол. Диагоналният удар на Мартин Иванов обаче се спря от външната страна на мрежата. Пет минути по-късно Гелин отбеляза, но съдията отсъди засада. В 59' добричани стигнаха до попадение. Точен за гостите бе Преслав Славков. Радостта за гостите обаче бе кратка. "Канарчетата" все пак отбелязаха четвърти гол. Той падна след добър пробив на Никола Илиев и успореден пас към Мартин Иванов, който на празна врата не сбърка - 4:1.



КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА и РЕЗУЛТАТИ от Елитната до 15г. можете да следите на glastv.glas.bg