Ботев Пловдив гостува днес на Герена на Левски от 15 часа, но в последните си 20 шампионатни мача канарчетата имат само загуби.
“Сините” нямат право на грешка срещу “канарите” и това не е клише. След като напуснаха надпреварата за националния трофей, за момчетата на треньора Славиша Стоянович остана единствено битката за титлата. Левски сдаде първото място, а при грешна стъпка може да изостане от лидера Лудогорец, а и от ЦСКА-София, който се намести на второто място след успеха с 1:0 над Локомотив в Пловдив.

Треньорът на Ботев Николай Киров доведе в София група от 17 футболисти, като сред тях е и опитният Йордан Минев, който е възстановен от вирусно заболяване. Киров ще разчита също на Афонсо, който имаше проблеми с рамото. Извън сметките е наказания Радослав Терзиев.

Треньорът Славиша Стоянович ще заложи отново на Мартин Полачек на вратата, след като за Купата гласува доверие на Божидар Митрев. Исландският бранител Холмар Ейолфсон получи сериозна контузия и на позицията му ще се появи Нуно Рейш, който ще си партнира с Давид Яблонски, Цветкович, а французинът Луи Нганиони може да направи официален дебют, след като беше привлечен на “Герена” през септември. В средата на терена ще действат Тиам и Мариани. Вдясно ще застане Кабрал, а отляво младия Станислав Иванов. В средата ще действа звездата Габриел Обертан, а атаката ще води голмайсторът Станислав Костов.

Амбициите и на двата отбора по традиция са големи. Факторът умора обаче може да се окаже срещу гостите, които играха за Купата в четвъртък, докато “сините” ден по-рано.

Вероятни състави:

Левски: Полачек, Цветкович, Яблонски, Рейш, Нганиони, Тиам, Мариани, Кабрал, Обертан, Ст. Иванов, Костов.

Ботев Пд: Кайзер, Минев, Кр. Димитров, Пиргов, Джонатан, Балтанов, Юсеин, Афонсо, Вутов, Неделев, Ст. Петков.

* Коментарите под тази статия не изразяват мнение и позиции на собтвениците на медията, както и на нейните автори. PlovdivDerby.com не носи отговорност за съдържанието на читателските коментари. Молим да се въздържате от обидни квалификации, заплахи, расова нетърпимост и т.н.