Локомотив разби с 3:0 Славия в мач от 9-ия кръг на Елитната група до 15 години. Срещата се игра на изкуствения терен на Лаута.

Двубоят започна с равностойни минути, като "черно-белите" имаха превес във владеенето на топката. Предимството на "смърфовете" обаче водеше единствено до удари от дистанция, които не застрашиха стража на столичани Панов. В 24' Славия отговори подобаващо, след като при контраатака Георги Шопов се оказа на добра позиция и стреля от 15 метра. Вратарят на Локо Александър Главчев успя да избие в близката греда, а впоследствие топката се отби от другия страничен стълб и стражът улови. До края на частта пловдивчани имаха добри възможности на три пъти чрез Сали Садъков, но изтрелите му не намериха целта на сантиметри.

След паузата Локомотив стартира по-добре и логично стигна до първо попадение. В 47' след грешка в отбраната на Славия топката попадна в Петър Андреев, който от 10 метра не сбърка - 1:0. Пет минути по-късно "черно-белите" удвоиха. Андреев проби по лявото крило и извади на голлинията за Стилиян Черкезов - нападателят вкара за 2:0. Добрите минути за Локо продължиха, когато в 58'  Черкезов върна услугата и намери на празна врата Петър Андреев, като десетката нямаше проблеми да отбележи втория си гол в мача - 3:0. След попадението "смърфовете" продължиха да са по-настоятелния тим, но до промяна на резултата не се стигна.

 

КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА и РЕЗУЛТАТИ от Елитната до 15г. можете да следите ТУК>>>