Ботев разгроми тима на Берое с 3:1 в първи мач от 1/4-финалите за Купата на БФС при набор 2005. Двубоят се игра на изкуствения терен на базата в Коматево.

Срещата стартира по-добре за "канарчетата", които имаха две отлични възможности за гол. Първо Асен Митков засече с глава след центриране от корнер, а впоследствие Габриел Златанов, но стражът на старозагорци се справи. Все пак в 19' Димитър Петров откри след удар с глава след центриране отляво. Шест минути по-късно Ботев удвои. След добър пробив отдясно Доброммир Павлов центрира и Андрей Цой засече с крак от въздуха - 2:0. Така завърши и първата част.

Второто полувреме също започна добре за пловдивчани. В 39' Валентин Иванов нацели гредата, но след разбъркване топката  отново се озова в него и този път прошка нямаше - 3:0. Берое обаче отвърна с попадение пет минути по-късно, когато след пряк свободен удар няколко играча се разминаха с коженото кълбо и то влетя в мрежата на "канарчетата", като Дончо Атанасов се оказа в прегръдките на своите. Последваха силни минути за Ботев, но пропуски ги разделиха от четвърти гол. Малко преди края мача пък "зелените" нацелиха напречната греда на Ботев.

Реваншът между двата тима е на 21 ноември.