Ботев победи Етър с класическото 3:0 Етър в първи мач от 1/4-финалите за Купата на БФС при набор 2003. Срещата се проведе на изкуствения терен на базата в Коматево.

Двубоят започна с по-добри минути за домакините, но великотърновци бързо изравниха и дори обърнаха владееенето на топката в тяхна полза. Предимството на гостите през по-голямата част от първото полувреме обаче не им донесе особени дивиденти. Вместо това при една контраатака в 29' играч на "канарчетата" бе фаулиран в наказателно поле на Етър и бе отсъдена дузпа. Зад топката застана вратарят на Ботев Християн Славков, който първоначално пропусна, но при добавката реализира - 1:0. Така завърши и първата част.

След паузата Ботев наложи натиск и показа далеч по-качествена игра. Логично в 45' "канарчетата" удвоиха. Точен за пловдивчани бе Атанас Стамболов. В средата на частта Етър поизравни играта, но трети гол в 66' за "жълто-черните" ги прекърши. В голмасйстор за Ботев се превърна Благовест Величков -Турбото, който бележи във втори пореден мач за Купата. До края на срещата и двата тима имаха положения, като тези на домакините бяха по-изгодни, но друго попадение не падна.

Реваншът между двата тима е на 21-ви ноември.