Тринайсетгодишно момче загина, след като бе блъснато от влак в Русе. Това съобщиха от полицията в крайдунавския град. Сигнал за инцидента е постъпил в 13,35 часа днес.

Детето е било блъснато на около 100 метра от ж.п.-спирката на Товарна гара от композиция на бърз влак, идващ от Варна и отиващ към гара "Разпределителна" в крайдунавския град. Предстои оглед на мястото на инцидента.

БДЖ с официална информация за инцидента:

В 13:35 ч., при преминаване на локомотив с три вагона в участъка между гарите Русе и Русе-разпределителна влакът е ударил дете на видима възраст около 11-12 години. При преминаването на композицията машинистът забелязва детето да стои в близост до железния път и подава многократен звуков сигнал. Въпреки това детето не се е отместило от железния път.

Движението на влаковете в района е преустановено поради извършване на следствени действия. До тяхното приключване е организиран превоз с автобуси за пътниците от преминаващите през участъка пътнически влакове.

Националният железопътен превозвач призовава всички граждани да бъдат внимателни и да подхождат съзнателно към опасността, която се крие при приближаването на влак.