Петима шофьори извършили престъпления са засечени от пътните полицаи за времето от петък до днес, съобщина от Пресцентъра на ОДМВР-Пазарджик. В петък вечерта на улица в пазарджишкото село Црънча автопатрул на сектор „Пътна полиция“ спрял за проверка лек автомобил „Опел“ без регистрационни табели. Оказало се, че 47-годишният водач зад волана е неправоспособен, съобщава trafficnews.bg.

Мъжът е тестван с дрегер, като пробата отчела 2.28 промила концентрация на алкохол. В малките часове на събота 24-годишен мъж от село Драгор пътувал с автомобил „Форд“ към близкото село Крали Марко.  Младият мъж загубил управление над возилото и се озовал в канавката. На мястото пристигнал автопатрул на „Пътна полиция“, който подложил водача на тест с дрегер. Уредът отчел 1.32 промила.

В събота около 19.30 ч. в село Пищигово 36-годишен жител на селото при разминаване с каруца се блъснал в конския впряг, а от там се спрял в крайпътно дърво. Причината за инцидента се корени във факта, че мъжът шофирал с 1.85 промила концентрация на алкохол.

На улица във велинградското село Драгиново екип на РУ-Велинград засякъл мотоциклетис на 49годин от същото село. Той препускал по улиците с мотоциклет без регистрационни табели. 52-годишен водач от панагюрското село Бъта пък управлявал „Фиат“с чужди табели. Спрямо всички шофьори са образувани бързи полицейски производства.

9-годишно момче е пострадало при пътен инцидент в петък. Случаят е регистриран около 18.00часа на една от улиците в Пазарджик. Детето е излязло от входа на блока, в който живее и пресякъл улицата без да се огледа. Така се ударил в страничното огледало на преминаващ лек автомобил „Фиат“, управляван от 65-годишен мъж – жител на село Ивайло. Детето е настанено в МБАЛ-Пазарджик с фрактура на лявата ръка. Алкохолната проба на водача е отрицателна. На мястото е извършен оглед от дежурна група при РУ-Пазарджик, води се дознание.