Берое записа седма победа в Елитната група до 19 години. В среща от 12-я кръг на първенството момчетата на Слави Жеков се наложиха с убедителното 6:0 над Янтра 1919 (Габрово). С успеха Берое събра 23 точки и се върна в топ 4 на класирането, изпреварвайки по голова разлика Ботев и Септември, които имат същия точков актив. Хеттрик отбеляза Божидар Димитров, другите три попадения бяха дело на Стоян Вергиев, Мануел Иванов и Калоян Петров. На три пъти и гредите се оказаха добър помощник на стража на гостите.

"Зелено-белите" диктуваха събитията на терена от самото начало на срещата, но първото попадение падна едва в 41-та минута. Негов автор стана Божидар Димитров. Още в следващата си атака момчетата на Слави Жеков отбелязаха и втори попадение след като централният защитник Стоян Вергиев засече центриране на капитана Стоян Иванов от ъглов удар. Така двата тима се оттеглиха на почивката при резултат 2:0.

След паузата футболистите на Берое заиграха спокойно и логично стигнаха до нови 4 попадения. На няколко пъти и играчите на Янтра избиха топката от голлинията.


В следващия кръг Берое гостува на Нефтохимик, мачът е на 4.11 в Българово.