Ботев завърши наравно 1:1 със столичния Национал в осминафинален мач-реванш от турнира за Купата на БФС при набор 2003. С общ резултат 4:3 "канарчетата" се класираха напред в турнира. Срещата се проведе на изкуствения терен на базата в „Коматево“.

През първата част на двубоя, в противовес на резултатната среща в София преди седмица, два тима не успяха да си отблежат и рядко стигаха до опасни ситуации. Милен Николов и Юсеин Касов опитваха да тормозят отбраната на столичани, но без сериозен успех.

Ситуацията през второто полувреме не се промени коренно, като "канарчетата" имаха лек превес в началните минути, който обаче не доведе до попадение. В 66' столичани успяха да открият резултата с хубав диагонален удар на техен играч от ъгъла на пеналта - 0:1.Последваха още добри минути за гостите, които в 70' нацелиха и напречната греда след удар от 25 метра. Пет минути преди края Ботев реализира с добро засичане на топката отдясно на Благовест Величков - Турбото. До края Национал опита да промени резултата, но това не се случи.

С това класиране напред на момчетата на Георги Андонов школата на Ботев ще има представители на четвъртфиналите и в трите възрастови групи, в които се провежда Купата на БФС (набори 2001, 2003, 2005). Жребият за следващата фаза ще се тегли утре.