Треньорът на ФК Чавдар набор 2008 е със спрени права за неопределен перод от време след заседанието на Дисциплинарната комисия за Зоналния съвет на БФС. Причината е поведението и действията на Кристиян Москов по време на мача с Хебър. Тогава младият треньор, който в момента учи в НСА, реши да протестира срещу дузпа отсъдена от реферите, като накара децата си да сядат на терена и да оставят съперниците им да вкарват попадения. В крайна сметка срещата завърши при резултат 9:2.

Glas.bg бе единствената медия, която информира за случилото се, като ви показахме, както снимки така и видео. Статия при нас обаче предизвика сериозна реакция на неодобрение от страна на родители на децата от въпросния отбор. Странно или не няколко от тях открито застанаха зад постъпката и решението на Москов. Ето някои от коментарите:

"Да си научат съдиите да свирят честно на всички отбори, а ти не бери дерта за треньора, защото по-добър не се е намерил. Дори треньорът на противника каза, че дузпа е нямало. Всички сме зад теб, тренер."

"Glas.bg, защо не попитахте и присъствали на въпросния "мач" родители за мнението им. Родителите , които бяхме там, заставаме напълно зад постъпката на г-н Специалиста. Когато в 7,8,9 и т.н. мача, гледаш как ТЕНДЕНЦИОЗНО се свири в полза на 2-3 клуба и то от страна на точно тези двама съдии, които свиреха днешния мач, в един момент "чашата прелива". Желанието на повечето родители беше да си вземат децата и да напуснат терена, заради подигравката над тях от страна на съдийския състав и единствено по желание на същият този треньор, който много набързичко оплюхте, децата доиграха така наречения мач."

На следващия ден отново на мач на Чавдар Москов усети подкрепата на родителите, които разпънаха транспарант в негова подкрепа. В пълен противовес обаче бе позицията на клуба, която вчера намери място на официалната страница на ФК-то:

"Клубното ръководство на ФК"Чавдар" Пловдив на извънредно заседание на управителния съвет,общото събрание и треньорския съвет,
единодушно взе следното решение по повод действията на треньора г-н Кристиян Москов по време на мача на набор 2008 срещу "Хебър":
1. Изказва строго порицание на треньора за уронване на престижа на ФК"Чавдар" Пловдив.
2. Наказва треньора с "последно предупреждение" за уволняване.
3. Наказва треньора с финансова санкция,а именно-глоба от едно месечно възнаграждение.
4. Обръща внимание на всички родители, които изразяват сляпа подкрепа на "протести"от такъв тип,
че ФК"Чавдар" Пловдив е пълноправен член на БФС, с което клубът ни участва в първенствата под негова егида и спазва само и единствено правилата и устава на БФС, респективно УЕФА и ФИФА.
Категорично не приемаме,че има каквито и да са "конспирации" срещу клуба ни под каквато и да е форма,от когото и да е!
Г-н Москов прие доводите, бяха му разяснени определени детайли и причини за решенията.
Изразявайки своето съжаление за постъпката си,той осъзна грешката си и ще поднесе извинения на децата,колегите,делегати,съдии и функционери в БФС.
В момент,когато нашият клуб е пред фундаментална крачка напред в своето развитие,очкваме адекватно поведение от всички състезатели,
треньори, родители и поддръжници.
ЦИВИЛИЗОВАНО, УВАЖИТЕЛНО И ВЪЗПИТАВАЩО ПОВЕДЕНИЕ!!!
"