С Египет освен древната ни история, освен изключителните ни природни, исторически и културни държави, които притежават двете държави имаме и еднакво отношение към етническата толерантност. Генерал Сиси е известен със защитата и на християнските ценности в Египет, така както в България ние се отнасяме с изключително уважение към мюсюлмани и другите религиозни общоности. Това заяви премиерът Бойко Борисов след срещата си с президента на Египет.

Борисов допълни, че е споделил своето разбиране за мостовете на образование, на информационните технологии, на иновациите, на точните науки, където страната ни е изключително силна и дори президентът е заявил своята готовност да направи университет в Египет, който да може да поеме всичко, което ние създаваме.

"За смесената комисия, за която се разбрахме се очертава много работа. Освен образование, нашите египетски приятели имат нужда и в медицината, традициите които имаме в строителство, енергетика, военна промишленост и туризъм. Запознах го с възможностите на България за изграждането на тези хъбове", каза още Борисов.

Той допълни, че това ще е работа за всички министри и в следващата година да има две комисии, после по една на година, за да може да се работи. Освен това са се разбрали за общата борба срещу нелегалната миграция и борбата с износа на артефакти, както и тероризма.

"Като генерали се стараем да сме абсолютно точни и да не губим време", заяви Борисов, като благдари за изключителното гостоприемство и изключителните мерки за сигурност.