Тримата младежки национали Георги Йомов, Наско Милев и Венцислав Керчев се извиниха за поведението си на летището във Франкфурт след загубата от Люксембург с 0:1 в европейските квалификации. Както вече стана ясно, те публикуваха в социалните мрежи позорно клипче, на което се вижда непристойното им държание. 

Днес националите бяха изслушани от Комисията по етика и феърплей, която ги предложи за наказание пред Дисциплинарната комисия на БФС.

Йомов, Милев и Керчев осъзнават грешката си, като изтъкнаха, че се чувстват обидени заради писания по техен адрес и по-специално това, че са се подиграли с националната фланелка.

 

"Това, което сме направили, е така. Но другото няма нищо общо с това, което се каза - че сме се подиграли с фланелката. Няма нищо такова. Има мачове, в които сме се борили за фланелката. Само за това съм обиден, за нищо друго", каза Йомов след изслушването в БФС.

Големият талант от Славия обаче реагира по-остро на критиките за загубата на тима в последния мач. "Не виждам защо подценяваме Люксембург. Това, че сме паднали, не е приятно и постъпката ни не е правилна. Люксембург са много силен отбор и доста напреднаха във футбола", коментира още Йомов.