Нашето желание винаги е било да сме заедно. Имаме надежда днес и се надяваме да изчистим всички тези проблеми. Това заяви зам.-председателят на ВМРО Юлиян Ангелов по повод исканата оставка на Валери Симеонов от другия коалиционен партньор - лидера на "Атака" Волен Сидеров. Топката беше прехвърлена в ръцете на Красимир Каракачанов и от вицепремиера Симеонов, който заяви, че ако Каракачанов му поиска оставката, той е готов да си я подаде. 

Премиерът Бойко Борисов коментира от Дубай, че според коалиционното споразумение той не може да поиска оставаката на Симеонов, а и да го направи силово, това ще счупи коалицията и ще доведе до предсрочни избори, каквито на държавата ни в момента не са нужни, предвид отличните икономически и външнополитически показатели. 

Самият Каракачанов все още не е коментирал решението си, а днес тримата патриотични лидери имат среща, на която да решат пререканията си и ситуацията. 

Освен коалиционния съвет, днес Красимир Каракачанов отбелязва със своите воеводи и 125 години от създаването на ВМРО.

"Вече 125 години родолюбивата организация защитава правата на българите, където и да се намират по света, и се бори за духовното и културно единение на всички сънародници от Мизия, Тракия, Македония“. Тържествено датата се отбелязва днес с поклонение пред Паметника на българските революционери от Македония, Беломорска и Одринска Тракия, отдали живота си за свободна и целокупна България. На паметника, който се намира на бул. „Стефан Стамболов“ № 2, бяха поднесени цветя и венци.