Лея Вайсова, която е университетска преподавателка, се оплака от сексуален тормоз на пъпа на София в тъмната част на деня. За драматичната случка тя сподели в ефира на Нова телевизия.

"Минавах по Екзарх Йосиф. Разминах се с мъж който лъхаше на алкохол. Аз слушах музика. Той тръгна след мен. Осъзнах се, че, ако продължа ще се озова в тъмна улица. Спрях го и го попитах какво иска. Тогава той ми каза, че иска да изпием една бутилка с алкохол, която носих със себе си. После той ми каза да вървя пред него, за да ми гледа задника. Аз му казах, че съм с дълга блуза и няма да го вижда, А той каза, че ще проникне през нея", каза Вайсова. 

В крайна сметка мъжът си тръгнал, а жената се обадила на нейни приятели, защото я било страх той да не се върне и да я проследи. "После приятели ми споделиха, че също са преживяли подобни случаи", каза още тя. 

"Не подадох сигнал в полицията и това е грешка. Такива сигнали трябва да се подават, за да се трупа статистика и да се види, че подобно насилие е проблем", каза още Вайсовва. 

Жената се е заела да направи български вариант на движението против секс тормоза срещу жените #Metoo. По думите ѝ, след като написала първия си пост в мрежата, много жени споделили ужасни истории.