Досега има водени кореспонденции с болници за трансплантация, изпращани са писма. Нещата, които са правени, са свършвали до кореспонденцията. Това заяви новият директор на Агенцията по трансплантациите д-р Михаил Христов.

"Нямаме ли донори, не можем да помогнем на чакащите", категоричен е той.

"Имаме база, която е много добра за трансплантанция. Това са думи на професор от Истанбул, той каза, че такава база не е виждал и в Швейцария", разкри д-р Христов.

"За групата от чакащи белодробни трансплантации положението е следното - листата е от 15 човека, двама души са в много тежко състояние. Вчера пристигна екипът от Истанбул, тази седмица пристига шеф на клиника от Виена. С всички екипи, с които сме установили контакт, говорим за три дейности - обучение на екипи, консултации и разменяне на ноу-хау. Целта е да правим трансплантанциите у нас", добави директорът на Агенцията по трансплантациите.

"Положението, което заварих в агенцията, не е добро. Говорим само за белодробни трансплантации. Другите трансплантации нещата вървят добре. Целта е да подобрим донорството", заключи той.