Оглавяваната от Съединените щати коалиция е поразила джамия в Източна Сирия, използвана от групировката "Ислямска държава" като команден център, предаде Ройтерс, като се позова на нейно изявление. Агенцията отбелязва, че това е вторият по рода си случай през последните дни. Коалицията съобщи, че при удара в сирийския град Ас Суса, на границата с Ирак, са били разрушени няколко сгради, сред които джамия, използвана от ИД като отбранителна позиция и команден център. Няколко джихадисти са били убити, предава БТА.

Вчера коалицията съобщи, че е ликвидирала джихадисти, поразявайки джамия в Източна Сирия, използвана от ИД като база. Пратеникът на САЩ за Сирия Джеймс Джефри посети днес северния сирийски град Манбидж, където американски и турски войници може да започнат съвместни патрули през идните дни, предаде Асошиейтед прес, като се позова на представител на местните кюрдски власти.

Джефри се срещнал с членове на Военния съвет на Манбидж и ги е уведомил за свои неотдавнашни визити в Турция и Саудитска Арабия, каза цитираният източник. Той не даде повече подробности. Според радио Фурат, местна станция в Северна Сирия, американският пратеник за Сирия ще се срещне с представители на политическото крило на Сирийските демократични сили - подкрепян от САЩ кюрдско-арабски съюз, който изтласка ИД от Североизточна Сирия.