Лидерите на коалиция "Обединени патриоти" се събират днес, за да обсъдят ситуацията около вицепремиера Валери Симеонов.

От вчера пред Министерския съвет започна протест на майките на деца с увреждания с искане за оставката му. Те са обидени от негово изказване, в което ги нарича "кресливи жени" с "уж болни деца".

От "Атака" обявиха, че свалят политическо доверие от Симеонов и настояха друг от патриотичната коалиция да заеме неговия пост. Те първо поискаха да бъде свикан Коалиционният съвет на двете управляващи формации - ГЕРБ и "Обединени патриоти", на който да бъде разгледан въпросът за оставката на вицепремиера Валери Симеонов, но отсъствието на министър-председателя Бойко Борисов не позволи провеждането му. Междувременно самият Симеонов отказа да се оттегли и получи подкрепата на работодателските организации.

Вчера в късния следобед един от съпредседателите на патриотите - вицепремиерът Красимир Каракачанов обяви, че е поканил лидерите на НФСБ и „Атака“ на Коалиционен съвет.

От НФСБ се готвят да подновят въпроса за оставката на Волен Сидеров като председател на парламентарната група на патриотите заради обидни квалификации към Валери Симеонов.

От 17:30 часа майките на деца с увреждания отново се събират на протест пред Министерския съвет.