Стотина души излязоха на протест пред сградата на Община Пловдив с настояване за оставка на вицепремиера Валери Симеонов. Повод за недоволството им стана изказването на Симеонов пред партийната телевизия СКАТ, в което той заяви, че проектозаконът за хората с увреждания е опит "да се угоди на кресливи майки с уж болни деца".
Сред протестиращите имаше основно родители на деца с увреждания, като много от тях бяха дошли с децата си. Те обявиха, че се чувстват изключително обидени от изявленията на Валери Симеонов по техен адрес. "Недопустимо е децата ни да бъдат наричани "уж болни". Вижте, това ли са "уж" болни деца", заяви мъж, дошъл със сина си, който е в инвалидна количка.
 
С плакати "Оставка!" и "Пловдив не иска антидемографския уж вицепремиер" в 18,30 часа те се отправиха на шествие към Централна поща. Там те пуснаха в пощенска кутия символично искане за оставката на вицепремиера.Майките заявиха, че протестът не е политически и се разграничават от движение "Възраждане". Проявата в Пловдив бе обявена като събитие в социалната мрежа Facebook именно от регионалния координатор на движението в града под тепетата. 
 
Хората бяха категорични, че ще протестират всеки ден, докато Валери Симеонов не подаде оставка.