В последните дни много се изговори и изписа за предстоящия мач за Купата при набор 2001 между Ботев и Левски. Огромният заряд и мястото в Шампионска лига привличат вниманието към срещата. „Канарчетата“ ще бъдат без куп от основните си футболисти заради страничните фактори БФС и Юношеския национален отбор. Но ето кои „жълто-черни“ футболисти ще бранят честта на Ботев в мача със „сините“. Вратарят Марио Усков ще се опита да запази мрежата си суха. Ако успее - ботевистите със сигурност ще продължат напред в турнира. В защита Димитър Балинов и Тодор Петков, както и капитанът Габриел Земярски ще се опитат да спрат набезите на „сините“ нападатели. В халфовата линия пловдивчани разполагат също с доста качествени състезатели.


Димитър Пройчев и Благовест Данчев са известни имена за всички следящи юношеския футбол под тепетата. Двамата са постоянна величина в „жълто-черния“ тим и ако имат ден ще създадат сериозни проблеми на съперника си. Пред тях действа сърцето на отбора на Ботев - Димитър Тонев. Талантливият ботевист дава нужния тласък и енергия на тима си, а в атакуващ план е готов по всяко време да измисли нещо нетрадиционно, с което да матира „синята“ отбрана. На върха на атаката на Ботев ще застане Иван Василев. Снажният нападател ще има тежката задача да реализира важно попадение за „канарчетата“, като това няма да е нещо ново за него, тъй като от началото на сезона Вуйчо Ваньо, както е прякорът му, е голмайстор в U19 със своите седем попадения. Разбира се, тези футболисти от набор 2001 ще получат подкрепа и от някои момчета от набор 2002. За тях тръпката ще бъде още по-голяма и ще трябва да покажат нужния синхрон с година по-големите батковци.


Не на последно място трябва да сложим и треньорът Стефан Стоянов. Създателят на златния набор на „канарчетата“ винаги е с един ход напред от своите съперници и със сигурност е подготвил изненада за своя съперник. До този момент „канарчетата“ обраха абсолютно всичко възможно при набор 2001 - две купи, едно републиканско първенство и елитната юношеска група. Сега наред е един от последните трофеи - купата за старша възраст, която ще прати напълно заслужено Стефан Стоянов и момчетата му в младежката шампионска лига.