Четирима души са задържани при акцията на ГДБОП и Спецпрокуратурата в Слънчев бряг. Те са привлечени като обвиняеми за разкритата печатница за фалшиви банкноти в хотел „Кантилена“ в курортния комплекс.

Сред задържаните има и украинец. Чужденецът отговарял за 500-евровите банкноти, твърди Флагман.бг, като се позовава на отлично информиран източник.


Входът към печатницата, който наш репортер засне

Хотелът е собственост на Александър Крихтин, който представлява фирма „Кантилена 2“ ЕООД и очевидно е едноличен собственик. Наш репортер е на мястото, но установи, че сградата в Слънчев бряг е зазимена. Машините били разположени в гаража на хотела, който това лято очевидно е работел, тъй като все още не е източена водата от басейна, има неприбрани покривки и чадъри. 

Целият район около хотел "Кантилена" е напълно пуст и обезлюден. Самата сграда се намира в храсталаци покрай главния път за Варна, където обикновено лятно време се разполагат циганските катуни.

Изданието се опитало да се свърже с представител на фирмата на Крихтин, но на обявения телефон никой не отговаря.

Служителка на хотела, която предпочела да остане анонимна, заявила, че туристическият обект е имал гости до 30 септември, след което са го зазимили. На въпрос къде е господин Крихтин и дали е сред арестуваните, тя отговорила така: „Сигурно вече знаете какво се случи с него, не ме карайте да коментирам аз“, казала жената, която настоявала, че не е подозирала за алтернативната дейност в подземията на пететажния хотел.