Собственикът на хотела в Слънчев бряг, в който е открита фабриката за фалшиви пари, е един от участниците и е задържан. Това каза на брифинг директорът на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов, предаде "Фокус".
 
"Организираната престъпна група е изключително конспиративна. Двете от основните лица, които бяха задържани в момента на печатане на банкнотите, са контингент по тази линия от доста години", обясни той. "Лицата взимаха предохранителни мерки. По случая са използвани всички способи на СРС", допълни Ивайло Спиридонов.
 
"Самите обекти си мислеха, че се крият", коментира той. "По този случай може да бъде написана книга", посочи гл. комисар. "Има установени тайни квартири, които бяха обискирани. Парите са намерени на различни места, складирани", поясни той. "Една такава печатница не работи постоянно, а веднъж на няколко години.Въпросните парични средства се складират на различни места и поетапно се изваждат на пазара", обясни Ивайло Спиридонов. "Парите се пласират там, където вървят. Клиентите идват до България, за да си ги вземат", посочи той. "Работим по случая от януари, избрали сме точния момент", каза още Ивайло Спиридонов.