Премиерът Бойко Борисов няма да иска оставката на Валери Симеонов. Той обясни и защо няма да направи това.

"Още преди дни поднесох извинения от името на Валери Симеонов за думите му. Искам да помоля и майките и протестиращите, защото от самото начало работим заедно, за да може и двата закона да влязат заедно. Сега в сряда съм създал организация от ГЕРБ да минат през комисии, да се гледат в парламента и да бъдат приети. Ще видите в сайта на Министерски съвет проектобюджета, където сме отпуснали 150 милиона допълнително", това заяви в Дубай премиерът Бойко Борисов.

"За оставката на Валери Симеонов е по-сложно, защото когато става дума за министри е едно, въпреки че ми се сърдят.

Нашите партньори са в по-сложна ситуация, там са три партии, знаейки колко са различни, но така отредиха българските избиратели. Искането на оставка на Валери Симеонов от моя страна е нарушаване на коалиционното споразумение, без решение на Обединените патриоти няма никаква правна стойност. Ако тръгна силово да му искам оставката, както искат майките, това означава автоматично да се счупи коалицията.

Тук се надявам колегите от Обединените патриоти да си решат различията. Дезертьорството не решава проблемите. Моралния акт аз го изразих", каза още Борисов, като допълни, че всички искания на майките са приети.