62-годишният Дейвид Хъмфрис от Великобритания почина внезапно по време на почивката си в Египет. Тялото на мъжа е върнато в родината му, но втората аутопсия разкри, че някой е отстранил част от органите му, предава The Sun.

Дейвид Хъмфрис се е забавлявал с внуците си покрай басейна на хотела и изведнъж е загубил съзнание. Той е бил откаран в болница незабавно, но лекарите не успели да му помогнат и мъжът починал. Египетски медици са извършили аутопсия и са пратили тялото обратно в Обединеното кралство. 

Британски съдебен лекар е решил да изясни смъртта на Дейвид и е поискал нова аутопсия. Тогава се оказало, че човекът няма сърце и бъбреци. Семейството на Хъмфрис се опасява, че органите са попаднали в ръцете на трафиканти и изискали обяснение от египетските власти. 

Друга версия гласи, че мъжът е станал жертва на медицинска грешка и лекарите премахнали органите, за да скрият този факт. Въпреки това, ръководството на болницата, в която е извършена аутопсият твърди, че всички органи са били на мястото си. 

Делото е поето от британското външно министерство.