Юношата на Берое Никола Маринов попадна за първи път в групата на мъжкия отбор на „зелените“. Старозагорци гостуват днес на Витоша (Бистрица) в среща от 12-ия кръг на Първа Лига.

Роденият през 2002 година нападател е един от най-изявените футболисти на „заралии“ във формацията до 17 години. От Glas.BG се свързахме с него, за да ви разкажем неговия път на развитие от най-ранна детска възраст. 

Никола Маринов е роден на 30.07.2002 година в Хасково. Прави първите си стъпки във футбола още когато е в детската градина в Хасково, като сам се е запалил по футбола.

От малък тренира на стадиона в Хасково и е забелязан от треньора в местната школа. На 8 години постъпва в школата на местния тим, като заради качествата си започва да води подготовка с 4-5 години по-големи от него юноши.

На 12-годишна възраст качествата му са забелязани от скаути на Берое и получава предложение да премине в „заралии“. Ники приема веднага предложението и се присъединява към школата на старозагорския тим.

Играе на поста ляв външен или нападател. Разказа ни, че тази позиция е харесал най-вече заради своя идол - Кристиано Роналдо. От малък се възхищава и на играта му и на действията му извън терена и се опитва да му подражава.

Ники Маринов има и редица повиквателни за юношеския национален отбор на България. С екипа на „лъвовете“ Маринов има и попадение, като се разписа в двубоя срещу Нидерзаксен през миналия сезон.

Днес талантът е пред своя дебют със „зелената“ фланелка на мъжкия тим на Берое. Дори и това да не стане днес със сигурност ще се случи в краткосрочно бъдеще. Няма да е изненада и скоро Ники да подпише своя първи професионален договор със старозагорци.