Пловдивската организация на партия „Възраждане“ призовава гражданите на митинг-протест пред сградата на община Пловдив довечера. 

Основното искане е за оставката на вицепремиера Валери Симеонов заради обидното му изказване  спрямо  майките на деца с увреждания. В него той ги нарече "кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото“.  Протестът ни е част от общонационалните прояви, целящи незабавното отстраняване на Валери Симеонов, обясняват от партията.  

Митингът е насрочен за 18.15 ч. 

А в 12,30 часа в столицата, пред сградата на Министерския съвет, майките на деца с увреждания излизат на протест с искане за оставката на вицепремиера Валери Симеонов. Протестът е организиран във Фейсбук.

Освен в София, протести ще има във Варна, Враца, Стара Загора, Силистра, Пловдив, Плевен и Лондон.

Припомням, в петък от Брюксел премиерът Бойко Борисов се извини от името на правителството  за думите на вицепремиера Валери Симеонов към майките на деца с увреждания. Борисов посочи, че такъв език е недопустим и неправилен.

Във Фейсбук обаче Валери Симеонов определи реакцията като поредна политическа кампания срещу него. Истината боли, но не се отказвам от нито една своя дума - написа във Фейсбук Валери Симеонов.