Ботев се наложи с 5:1 над Спартак (Плевен) в среща от 8-ия кръг на Елитната юношеска група до 15 години. Двубоят се игра на естествен терен №1 на "Футболен комплекс Ботев 1912". Двата тима направиха интересен за наблюдаване сблъсък, като първата част бе доста равностойна. Още в първата минута Кристиан Кръстев отрази опасен удар към вратата на "жълто-черните".

Последваха интересни положения и пред двете врати, като само добрите изяви на вратарите предотвратиха попадения. В 33-ата минута "канарчетата" получиха дузпа, но ударът на Иван Аврамов от бялата точка бе спасен от вратаря. След почивката момчетата на Георги Онов вдигнаха оборотите и тотално надиграха своя съперник.

Две минути след старта на втората част Никола Илиев, който се завърна в игра след близо месец лечение на контузия получена в юношеския национален отбор, откри резултата останал очи в очи с вратаря на гостите. В 45-ата минута след центриране от корнер роденият през 2005 година Асен Митков с глава удвои аванса на "канарчетата".

5 минути по-късно обаче гостите от Плевен върнаха едно попадение с удар от близка дистанция. В 55-ата минута Иван Аврамов възстанови преднината на пловдивчани с удар в горния ъгъл на вратата на Спартак. До края на двубоя Никола Илиев оформи своя хеттрик с две бързи попадения.