Най-красивата спортна съдийка... е българка. Запознаваме ви с едно момиче, което спечели корона на красотата, но не се изявява на модния подиум, а край масата за английски билярд.

Пролетина Величкова ръководи мачовете по снукър. Уменията и чарът й й спечелиха признанието „Най-красивата спортна съдийка”.

"За мен това да бъда избрана за най-секси съдийка в света беше голям и неочакван комплимент. Но в професионален план това не е от толкова голямо значение. Като цяло малко на шега приех цялото това нещо и не мисля да си го впиша в автобиографията", казва пред Нова телевизия красивото момиче.

"Избора за най-секси съдийка приех с насмешка. Изпратих статията на приятели, за да се позабавляват и те. Никой не е очаквал - нито аз, нито някой около мен", добавя тя.

Според нея красивите лица привличат малко повече зрители, но това не допринася за самия спорт. "В снукър кариерата това не може да ми помогне по никакъв начин. За съдиите е важно качеството им на работа и не мисля, че това ще ми донесе повече работни ангажименти в бъдеще. Не съм сигурна, че в снукъра красотата отваря много врати", казва Пролетина.