Дайте му ефир на Марешки! Лидерът на партия ВОЛЯ упражни красноречието си в ефира на "Събуди се...". На фона на ред икони и библията, бизнесменът от Варна "съсече" де когото свари. Първо нападна вицепремиерите Симеонов и Каракачанов, после се нахвърли на коалицията на Обединените патриоти. По-назад не остана и атаката му към президента Радев. Пътьом бе охулена и Нинова. Марешки чист като сълза, другите - второ качество политици.

"Тази коалиция е създадена, за да се докопат няколко човека до властта. Онзи ден Валери Симеонов каза (и това са негови думи): Ние знаем, че никога повече няма да бъдем в парламента и затова ще седим колкото може по-дълго", заяви бизнесменът политик.

"Ние имаме морал. И с този състав, с който разполагаме в парламента, ние не можем да влезем в управлението на държавата. Ние липсваме от всички мероприятия, които са безсмислени, които харчат безстопанствена държавна пара и не следва абсолютно нищо. Ако ние сме някога в управлението на държавата, повярвайте ми, хората ще го усетят", заяви самоуверено гостът.

Марешки допълни, че в сряда, когато се гласува вотът на недоверие той и групата му ще бъдат в пленарна зала. "Такъв безпринципен вот на недоверие... Само ще ви дам пример - БСП иска вот, но показва двоен стандарт и пълна безпринципност", коментира Марешки.

Запитан защо е "сърдит на президента Радев", той отговори: "На президента като човек му симпатизирам, но това радиомълчание, което той проявява... С какво запомнихте тези две години президентстване на Радев? По време на това президентстване се случиха най-лошите неща в държавата!".

"Аз когато отварям една бензиностанция в някой район, същия ден се получава революция. Хората искат промяна, искат подкрепа. Цинизъм е, че никой не говори за вот на недоверие за това, че нямат изтребители. Защо няма консенсус за здравеопазването?... Ние направихме допитване, в което 97% от българските граждани казаха, че не биха изхарчили нито един лев за въоръжаване... Дайте да направим така, че хората да живеят достойно, да имат достойна работа, да не ги изнасилват, да не ги убиват, а след това да говорим за въоръжаване", коментира още Марешки.

"Сделката със самолетите е сделката на живота на двама човека - на президента Радев и вицепремиера Каракачавов. Утре никой няма да си спомни кой беше Каракачанов. Но това са кървавите български пари - 10 милиарда! Представяте ли си какъв рай ще бъде, ако тези пари останат тук. Но те ще отидат за пенсии в други държави, за здравеопазване в други държави... Това е българският патриотизъм - патриотизъм, който слугува на чужди държави", заяви Веселин Марешки.