Наставникът на Черно море Илиан Илиев беше доволен от играта на своя тим, но беше разочарован от поражението с 1:2 срещу Ботев (Пловдив). Той обвини съдията Георги Давидов, който зачете попадение от засада на Стивън Петков, което донесе успеха на "канарчетата".

"Без първите минути на второто полувреме, мачът беше равностоен. Свикнали сме да получаваме голове от нищото. Вторият гол е от засада. Жалко, че загубихме, тъй като не заслужавахме. Ботев е добър отбор, който с два гола аванс има сериозно предимство. За кой ли път се намесват странични фактори при наши загуби. За 12 кръга са прекалено много. Срещу Левски също беше така. Като че ли има някой, който не иска да се случват нещата през този сезон в Черно море. Знаехме как ще свири този съдия. Футболистите хвърлят усилия, но са обезверени. Това не е хубаво. Не трябваше да допускаме втори гол, който е от засада. Не трябваше да оставяме първите 4-5 минути в началото на второто полувреме, когато ни натиснаха. Вкарваме, но и пропускаме. Ако бяхме вкарали през първото полувреме, можеше по друг начин да се развият нещата. Този съдия ние го знаем, но както и да е", сподели Илиев.

Специалистът допълни, че Виктор Генев не е сигурно ново попълнение на варненци. "Нямаме договорка с Виктор Генев. Божилов има семейни проблеми, дано по-бързо му се разрешат, докато за Китанов така сме решили и остана извън групата. С ръководството на школата не съм говорил за футбол поне от осем месеца", допълни бившият плеймейкър.