В първите часове след убийството бях тотално объркан. След това започнаха да излизат различни версии и информацията, че тя е била убита заради журналистическо разследване. В един момент си помислих, че са вкарали някакъв от Чечня, той я убил и след това е върнат обратно зад граница. Или от някоя друга монголска република. Защото там няма база данни и той спокойно може да си остави ДНК-то на мястото на убийството. Това заяви пред Нова телевизия Свилен Максимов, бивш съпруг на жестоко убитата в Русе Виктория Маринова.

"Имал съм и друга сватба. Тя обаче беше без булка. Не дойде в гражданското за подписването и после на церемонията в ресторанта. Имаше 300 човека гости, а т я просто не се появи", спомни си той.

"С Виктория се разделихме заради прекалено много его от моя страна. Но не беше нещо непоправимо. За всичките години така и не успяхме да се скараме нито веднъж", спомни си Свилен Максимов.

"Намирам за лошо стечение на обстоятелствата, че не съм бил там, за да предотвратя това престъпление или да си разделим боя. Можеше да съм там", категоричен е Свилен Максимов.

В предаването взе участие и адвокатът на семейството Андрей Желязков. "На 1000% съм убеден, че извършителят е задържан", каза той. Адвокатът разказа, че е познавал бащата на убиеца Северин. През 2006 година той го арестувал за поредна кражба, а през 2008 година бащата на Северин се самоубил в затвора.