Актрисата Диана Димитрова, която изпълнява ролята на доктор Зорница Огнянова в сериала "Откраднат живот" изригна срещу Валери Симеонов. Причината той да стане обект на гнева й е изказването му за майките на деца с увреждания.
"Ей, Урод! Мен ме е срам, че живея в една „държава“ с теб, защото точно такива уроди като теб раждат севериновци!!!", написа Димитрова в социалната мрежа.
 
"Тоя закон беше започнат като опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тея уж болни деца без грам майчинско чувство, грижа за тях. Просто ги използваха по най-безсъвестния начин като инструмент за постигане на техните чисто материални цели. Затова казвам, че законопроектът е заченат в грях", заявява вицепремиерът и съпредседател на "Обединени патриоти" по повод Закона за хората с увреждания.  


Срещу думите му скочиха редица граждани, а лидерката на опозиционната БСП Корнелия Нинова пожела Симеонов да напусне поста си.

От НФСБ пък днес излязоха с официална декларация по казуса. Според тях думите на вицепремиера са манипулирани: "Проведената лъжлива медийна кампания, ваденето на думи от контекста, безсрамното яхване на проблема с тежки случаи на деца с увреждания от опозицията начело с БСП е позор за парламентаризма и политическия живот в България."