Бившият градски прокурор на София адвокат Николай Кокинов коментира пред сутлешния блокр на БТВ развоя на делото срещу Северин за жестокото убийство на русенската журналистка Виктория Маринова и за развоя на делото за тежката катастрофа на автомагистрала „Тракия“, в което е защитник на предизвикалата катастрофата Цвета Таскова.

„В делото срещу Северин той няма друг изход, освен да се разказвай – коментира адвокат Кокинов. -  Предполагам, че ще получи 30 години за това тежко престъпление. Позицията му е безалтернативна. Освен да съжалява, съчувствието, колкото и да е закъсняло и смешно, е единственият изход за него.

Далеч съм от разследването, получавам информация от медиите. Човекът, за мен, е видял това младо и хубаво момиче. Верлотяно е бил привлечен от предмет, който да й отнеме или чисто полово. Дръпнал я е в храстите, нагонът се е проявил. Изнасилил я е и да прикрие престъплението я е убил.

От това, което чувам, едва ли прокуратурата ще има проблеми с доказването на престъплението. Самото лице е готов да съдейства, така че не очаквам там да се проточат много нещата. Миналото на Северин съдът ще решава доколко е смекчаващо.

Няма да е лесно делото, тъй като фокусът на обществото е съсредоточен върху този случай. Със сигурност поркуратурата ще бъде много внимателна за да демонстрира мощ. Защитата е с леко стеснени възможности с оглед на действята на Северин.

Става дума за вид сделка. Прокуратурата не се напъва много, когато лицето признава вината си. Съдът – също, защото нещата ще минат по-бързо. Остава тънкият момент какво печелят, ако изобщо печелят, пострадалите. Да, печелят по-кратък процес, но остава чувство на неудовлетвореност. Особенно когато става дума за такива гнусни убийства. Законотворецът трябва много внимателно да подходи и да прецени на везната къде са правата на пострадалите.

Остава едно гадничко чувство на неудовлетвореност. Получава се чист дефицит на справедливост при тежки престъпления, каквото е това. Явно хората остават с усещането, че нещо липсва“.

Адвокат Николай Кокинов коментира и ра-звояю на делото за тежката катастрофа на автомагистрала Тракия“. Той е защитник на предизвикалата катастрофата Цвета Таскова.

„Следващата седмица ще има предявяване на презицирано обвинение – разясни адковат Кокинов. - Явно е готова съдебната експертиза, щом ни викат. Но към момента не съм я видял. Доколкото се чуваме с Цвета по телефона тя работи, опитва да изгради живота си наново, доколкото е възможно. Въпреки че трудно би могло. Стигнало се е до един много тежък резултат, който тя не е целяла“.