Сезонът на простудните заболявания е на прага си и все повече хората се замислят какви мерки да вземат, за да не се разболеят. Един от вариантите, който изглежда като най-бързо и просто решение е поставянето на ваксина. Дали обаче тази инжекция наистина е толкова безобидна?! 

Много медицински експерти вече се съгласяват, че е по-важно да защитите себе си и вашето семейство от ваксината, отколкото от самия грип.

Всяка година фармацевтичната индустрия, медицински специалисти и медии работят усилено, за да ни убедят да се ваксинираме срещу грипа. Но всички те не ни казват цялата истина.

Това, което не чуваме, са случаите на нежелани реакции или на токсичните химикали, които се инжектират в нас.

Предлагаме ви да се запознаете с 10 причини, поради които ваксините са по-опасни от самия грип.

В действителност ваксината ви кара да се разболявате

Забелязали ли сте как ваксинираните деца се разболяват почти веднага след поставянето на инжекцията? Това е така, защото грипният вирус се инжектира в техните тела. Така че, вместо да се имунизира, ваксината всъщност само засилва реакцията на тялото срещу вируса. И фактът, че причинява на пациентите заболяване след ваксината, показва имуносупресия (т.е. понижаване на имунитета).

Ваксини съдържат опасни съставки като живак

Фармацевтичната индустрия, медицинските специалисти и основните медии са склонни да ни кажат, че ваксините срещу грип съдържат щамове на грипния вирус. Това, което е по-малко вероятно да разкрият обаче, е дългият списък с други съставки, които идват с ваксината. Вече е известен фактът, че ваксините срещу грип съдържат живак - тежък метал, за който е известно, че е опасен за човешкото здраве. Токсичността на живака може да причини депресия, загуба на памет, сърдечно-съдови заболявания, респираторни проблеми, проблеми с устната кухина, храносмилателни дисбаланси и други сериозни здравни проблеми.

Ваксината може да причини болестта на Алцхаймер

Проучванията, проведени от д-р Хю Фуденберг, водещ имуногенетик, показват, че тези, които редвно си слагат грипна ваксина, увеличавар риска от развитие на болестта на Алцхаймер десетократно. Той вярва, че това се дължи на токсичната комбинация от алуминий и живак във ваксината. Освен това, въвеждането на грипния вирус при възрастни хора (които с възрастта естествено ще имат по-слаба имунна система) ще увеличи шансовете на човек да стане податлив на по-тежко заболяване.

Липса на реални доказателства, че дори за малките деца ваксината е ефективна

51 проучвания, включващи 260 000 деца на възраст от 6 до 23 месеца, не са доказали, че грипната ваксина е по-ефективна от плацебо. Освен това, грипните ваксини предпазват само от някои щамове на вируса, което означава, че все още лесно можете да се разболеете от грип, ако влезете в контакт с различен вирус.

Прави ви по-чувствителни към пневмония и други заразни болести

За някой, който вече е потиснал имунната система, инжектирането на щамове на грипния вирус може да има опустошителни последици. Ако тялото ви вече работи, за да се преборите с вирус или просто сте с нисък имунитет, инжектирането на ваксина може да доведе до сериозна опасност да се разболеете от пневмония и други заразни болести.

Съдови нарушения

Медицински изследвания показват, че ваксините за грип са свързани с повишен риск от съдово възпаление. Симптомите включват треска, болка в челюстта, мускулни болки, болка и скованост в областта на врата, горната част на ръцете, рамото и хълбоците и главоболие.

Децата под 1-годишна възраст са изложени на риск

Децата под 1-годишна възраст са силно уязвими към невротоксично нарушение на деликатния нервен център около мозъка и централната нервна система. Първият кръг от грипната ваксина се прилага на възраст 6 месеца. Дете под 1-годишна възраст няма достатъчно защита, за да се предпази от преждевременно увреждане на кръвната бариера в мозъка.

Увеличен риск от нарколепсия

Има десетки съобщени случаи на деца в 12 различни държави, които са развили нарколепсия (хронично нарушение на съня) след получаване на грипната ваксина. Изследване, проведено между октомври 2009 г. и декември 2011 г., е сравнявало 3,3 милиона ваксинирани шведи с 2,5 милиона, които не са ваксинирани. Рискът е най-висок сред най-младите хора, които са взели ваксините. За лицата на възраст под 21 години рискът от нарколепсия е три пъти по-висок.

Отслабва имунните отговори

Има буквално хиляди публикувани медицински списания, които показват, че инжекционните ваксини могат да доведат до вредни имунологични реакции и множество други инфекции. Освен това, слабите имунологични отговори намаляват само способността на човек да се бори с болестите, за които се предполага, че ваксината трябва да ги защитава.

Сериозни неврологични нарушения

Доказателствата показват, че съставките при ваксините срещу грип всъщност могат да причинят сериозни неврологични нарушения. През 1976 г. значителен брой от тези, които са получили грипната ваксина, са придобили синдром на Guillain-Barré (GBS), нарушение, характеризиращо се с трайно увреждане на нервите и дори парализа. Ваксините могат да съдържат много вредни материали, включително детергент, живак, формалдехид и щамове на жив грипен вирус.