Редакторката на Джамал Хашоги във в. "Вашингтон пост" определи саудитските обяснения за смъртта на журналиста като "пълна лъжа", предаде ДПА.

"Отново съм бясна" след изявлението, разпространено от саудитската държавна информационна агенция, каза Карен Атия.

Според версията на саудитската прокуратура журналистът дисидент е починал, след като влязъл в конфликт и се сбил с други хора в консулството на страната в Истанбул на 2 октомври.

В реакция в Twitter Атия изрази гнева си от, според нея, опитите на Саудитска Арабия да внуши смъртта на Хашоги като злополука.

"Джамал не просто е починал по време на сбиване. Той е бил убит. От саудитски мъже. В консулство", коментира редакторката на Хашоги в авторитетния американския ежедневник, където той имаше рубрика.

Атия припомни, че журналистът е бил на 60 години, и изрази учудване що за равностоен бой е имало между него и 15 други мъже. "И кой носи трион на "дискусия"?, попита тя, определяйки саудитското обяснение като обидно, а тъпотата му - като потресаваща.

Атия попита още какво се е случило с тялото на Хашоги и защо първо саудитските власти са излъгали, че той си е тръгнал от консулството.

"Журналисти и разобличители: Време е да се захванем за работа и да установим истината какво се е случило с Хашоги", призова тя в заключение.